© SIC & artists 2021

Opening hours:
Thu– Fri: 2 – 6 pm
Sat – Sun: 12 – 4 pm

Mika Palonen – Fantomimia

7.–29.3.2020


––
Lehdet ovat tanssineet takapihalla koko talven. Öisin kun istun siellä tupakalla, ne tanssii minulle. Itse en tanssi niille, mutta kun me ollaan ne tanssii minulle.

Katson katua joka liikkuu, asfaltin sävy vaihtuu, vaihtelee ympäriltä tulevan valaistuksen mukaan, autot on laidoilla, tuntuu että missään ei ole ihmisiä, keskellä päivää kuin yö. Asfaltti jalkojen alla muuttuu vain jonkinlaiseksi pinnaksi, tai joksikin jossa kävelen, tai vain liikun, tai olen. Onko kehon liikkeessä enemmän kyse maalaamisesta silloin kun ei maalaa samalla, vai silloin kun samalla maalaa?

“Olimme joutuneet ulkopuolelle, suistetut ulkopuolelle, tai miksei yhtä hyvin vajonneet sisäpuolelle, uponneet sisiin kaiken sen, jota kutsutaan tilaksi tai ajaksi, ja olivat aika ja tila meille nyt jotakin olematonta olevaista, jonka mitat olimme menettämäisillämme, mutta jossa kuitenkin elimme.”
(Volter Kilpi, Gulliverin matka Fantomimian mantereelle, 1944)

––

Mika Palonen (s.1987 Kyyjärvi) asuu ja työskentelee Helsingissä. Fantomimia on Palosen toinen yksityisnäyttely Helsingissä. Edellinen yksityisnäyttely Aika juoksee kuin termiitit limukasan takana, nähtiin Sorbus-galleriassa 2017.

Fantomimia koostuu maalauksista ja valikoiduista objekteista, sekä näiden yhdistelmistä. Palonen lähestyy maalausta ja tilaa myös kehomielen ja liikkeen kautta. Näyttelyn todentumisessa tilalla ja sen ominaisuuksilla onkin keskeinen asema suhteessa teoksiin ja niiden kokemiseen.

Mika Palonen on yksi SIC-gallerian työryhmän taiteilijoista. Hänet tunnetaan myös yhteistyöstä eri taiteilijakollektiiveissa ja yhteisöissä kuten Kinobox obscura, Sorbus ja Mustarinda-seura. Palosen teoksia on ollut aiemmin esillä myös useissa ryhmä- ja yhteisnäyttelyissä mm. Galleri Sinne, Hirvitalo, Titanik Galleria.

– –

Mika Palonen (b. 1987 Kyyjärvi) lives and works in Helsinki. Fantomimia is Palonen's second solo exhibition in Helsinki. His latest solo show Time ticks away like woodticks behind the sodapile was seen at Sorbus gallery in 2017.

Fantomimia consists of paintings and selected objects, as well as combinations of these. Palonen approaches painting and space also through body and movement. Indeed, in the realization of the exhibition, the space and its features play a central role in relation to the works and the way they can be received.

Mika Palonen is part of the working group SIC and he is also known for collaborating in several other collective projects such as Kinobox obscura, Sorbus and Mustarinda. Additionally Palonen's works have been displayed in several group and collective exhibitions for instance at Gallery Sinne, Hirvitalo and Titanik Gallery.